وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در مشهد | دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها مثل تورم چیست؟ + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

ضرورت تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی

  • کد خبر: ۱۰۴۸۰۳
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲
ضرورت تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی
عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار بر ضرورت تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی تاکید کرد وگفت: اگر مجلس انقلابی بخواهد یک یادگاری و باقیات و صالحات از خود به جا بگذارد، همین تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی است که امیدواریم امسال به نتیجه برسد. وی همچنین از کارگران خواست تا بدون پرداختی از سوی کارفرما برگه تسویه حساب امضا نکنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی اصلانی اظهار کرد: سال گذشته اعضای شورای عالی کار در جریان تعیین دستمزد ۱۴۰۱ همکاری و همراهی موثری از خود نشان دادند و افزایش خوبی در مورد حقوق کارگران صورت گرفت که جای تقدیر است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه جامع روابط کار اظهار کرد: چند سال است وزارت کار بخشنامه کرده است که کارفرمایان قرارداد‌های نیرو‌های کار خود را در سامانه ثبت کنند، ولی چه تعداد از کارفرمایان این کار را انجام داده اند و چرا روی این موضوع نظارت نمی‌شود؟

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار تصریح کرد: وقتی سامانه جامع روابط کار هست چرا از آن استفاده نکنیم؟ اگر نظارت شود و سامانه مورد استفاده قرار گیرد، ضمن شفاف‌سازی ۹۰ درصد شکایات در ادارات کار جمع می‌شود.

اصلانی با اشاره به رأی دیوان عدالت اداری در خصوص تسویه حساب کارگران اظهار کرد: این رأی یکی از آرای تاثیرگذار در تسویه حساب کارگر بود و به موجب آن دیوان عدالت اعلام کرد که تسویه حساب‌های خالی در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف بدون سند پذیرفته نشود.

نماینده کارگران در شورای حل اختلاف افزود: قبلا وقتی کارگر وارد مجموعه یا کارخانه‌ای می‌شد پیش از شروع کار با او قرارداد سفید امضا می‌بستند و اثر انگشت و امضا می‌گرفتند؛ وقتی که بعد از دو ماه یا سه ماه اخراج می‌شد جرات نمی‌کرد از کارفرما شکایت کند، چون اسناد به امضا و اثرانگشت او بود، اما با رأی دیوان، جلوی سوء استفاده از کارگران گرفته شد و ما در شورای حل اختلاف برگه تسویه حساب را از کارفرمایان قبول می‌کنیم، ولی سند پرداخت می‌خواهیم. خوشبختانه با این رأی دیگر هیچ کارفرمایی نمی‌تواند برگه سفید امضا از نیروی کار بگیرد و یا کارگر را وادار کند بدون پرداخت، برگه تسویه را امضا کند.

رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز درعین حال بر ضرورت تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی تاکید کرد و گفت: اگر مجلس انقلابی بخواهد یک یادگاری و باقیات و صالحات از خود به جا بگذارد، همین تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی است.

وی گفت: بسیاری از نیرو‌های قراردادی با سابقه در دستگاه‌ها و مجموعه‌ها مشغول کار هستند، ولی هنوز تعیین تکلیف نشده اند لذا از دولت می‌خواهیم که با همراهی مجلس، نیرو‌های قراردادی و شرکتی را تبدیل وضعیت و تعیین تکلیف کنند.

این مقام مسئول کارگری متذکر شد: برخی نیرو‌ها در شهرداری‌ها مشغول کارند که قرارداد خدماتی هستند. کسی فضای سبزی را گرفته و نیروهایش در حال فعالیت هستند و مشکلی در مورد آن‌ها وجود ندارد، ولی یکسری شرکت‌های تامین نیرو هستند که برای تامین فرضا ۱۰۰ نفر در یک مجموعه قرارداد می‌بندند، ولی این نیرو‌های شرکتی از کمترین مزایا و حقوق قانونی برخوردار نیستند و باید تبدیل وضعیت شوند.

اصلانی تصریح کرد: دسته دیگر نیرو‌هایی هستند که سال‌های سال است در یک شغل مستمر به شکل قراردادی مشغول فعالیت هستند، ولی هنوز تبدیل وضعیت نشده اند؛ انتظار ما این است که در شغل‌هایی که مستمر هستند قرارداد دائم با نیروی کار بسته شود و امیدواریم که امسال تعیین تکلیف نیرو‌های قراردادی و شرکتی به نتیجه برسد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->